Akce -20 % na Vodní svět  |  12.5. Den matek
Vše o nákupuKontakty
Nahoru
Volejte 511 115 070
V pracovní dny 9-16h
Vypěstuj si masožravku

Vypěstuj si masožravku

 
Vaše cena: 199 Kč
ks

Ihned k odeslání
Skladem 3 ks

Zboží odešleme dnes
Naše prodejna Brno dnes

Patří do kategorií

Vypěstuj si masožravku

Vypěstuj si MASOŽRAVKU. Hledáte neobyčejný dárek pro svou rodinu nebo přátele? Dárek který udělá radost úplně každému? Máme pro Vás originální sadu na vypěstování vlastní MASOŽRAVKY. Stačí jen zasadit semínka, která jsou součástí balení, přidat substrát, zalít vodou a čekat, až se Vám krásná rostlinka objeví ve vašem květináčku. Pozor kouše!

Masožravá rostlina Rosnatka Kapská (Drosera capensis)

Snadno pěstovatelná, celoročně rostoucí keříčkovitá rostlina z Jižní Afriky dosahující velikosti i přes 20 cm. Drobnou hmyzí kořist chytá „přilepením“ na třpytivé orosené žlázky pokrývajících dlouhé listy, které se někdy dokáží kolem kořisti i zvolna ovinout.


Sada obsahuje:

  • květináček s podstavcem (výška 55mm)
  • sáček se semínky
  • sáček s výživným substrátem
  • krabičku s návodem v češtině na vnitřní straně

Rozměr: balení 5,6 x 5,6 x 5, 8 cm

Výsev: Drobná prachová semena rovnoměrně vysypeme na celou plochu povrchu výsevního substrátu v květináčku. Substrát musí být trvale vlhký, urovnaný, předem zalitý podmokem a nesmí nikdy vyschnout. Květináček s výsevem poté umístíme do průhledné uzavřené nádoby a udržujeme ve vyšší vzdušné vlhkosti, při pokojové teplotě a za dostatku rozptýleného světla (nedávat na přímé slunce!) do doby, než uvidíme rostliny klíčit, což trvá většinou 2-3 týdny. Poté začínáme drobné rostlinky zvolna otužovat a mírně jim větráme, lehkým přiotevřením víčka nádoby, předejde se tak napadení plísněmi. Asi po měsíci, když už mají rostlinky minimálně dva pravé lístky a začínají se na sebe tísnit, je musíme přesadit so nového substrátu. Protože se stále jedná o drobné rostlinky ve velikosti několika milimetrů, rostoucí v koberečku, přesazujeme je po trsech nejlépe pinzetou a to i s celým kořenovým balem. Substrát volíme rašelinný, složený z čisté rašeliny, případně s příměsí křemičitého písku, ale bez hnojiv. Takto přesazené rostliny poté umístíme na světlé místo, zabezpečíme jim vyšší vzdušnou vlhkost, například umístěním do okenního skleníčku nebo částečně větratelné průhledné nádoby. Tak jak začnou semenáčky dále růst a zvětšovat se, je postupně přivykáme našim pěstitelským podmínkám, které máme k dispozici. Přidáváme jim osvitu a postupně snižujeme vzdušnou vlhkost a více větráme. Přesazujeme jednou ročně. Dospělé, dobře zapěstované rostliny zvládnou umístění na přímé slunce na okenním parapetu nebo ve větrané vitrínce. Rostlinky porostou rychleji, pokud je občas postříkáme velmi zředěným hnojivem např. na orchideje. Dospělé rosnatky milují dostatek sluníčka, trvalou zálivku měkkou vodou, vyšší vzdušnou vlhkost a mírný pohyb vzduchu. Tak ať Vám rostou do krásy a brzo kvetou!